Werkwijze voor scholen en organisaties

Als je binnen je school of organisatie te maken krijgt met pestgedrag of een ongezonde werksfeer heeft dat invloed op de prestaties en het werkgeluk. Wij geloven dat het anders kan! Daarom bieden we coaching voor scholen en organisaties om weer een gezonde werksfeer te creëren. Dat doen we in 3 stappen, waaronder je hieronder meer leest.

Ben je klaar voor een gezonde sfeer binnen je school of organisatie? Plan dan nu een vrijblijvend matchgesprek!

Stap 1: Matchgesprek

We beginnen met een matchgesprek, waarin aanmeldfunctionaris Trudi de huidige situatie met je bespreekt. Wat speelt er? Wat wil je bereiken met onze hulp? Hoe ziet de organisatiestructuur eruit? Als de hulpvraag helder is krijg je van ons een samenwerkingsvoorstel op maat. Hierin leggen we uit wat we voor en met jullie gaan doen, hoe het precies werkt en natuurlijk ook wat de investering is.

Stap 2: Aan de slag!

Is de offerte goedgekeurd? Dan gaan we aan de slag. Onze coaching en trainingen zijn altijd maatwerk. De exacte invulling verschilt dus per school of organisatie. Je mag altijd rekenen op onze ruime ervaring en expertise als vaktherapeuten, waarbij we met het team of de klas aan de slag gaan. We betrekken ook de manager of leidinggevende hierbij, om te laten zien wat er in de groep gebeurt. Dit alles doen we in een veilige setting, waarin transparantie en gelijkwaardigheid centraal staan. Door te observeren vanuit een therapeutische visie, ontdek je patronen en gedrag. Dat vormt de basis om de situatie te veranderen.

Stap 3: Afronding

Wanneer we het traject hebben afgerond, evalueren we met elkaar. Wat is de uitkomst van de coaching of training? Welke lessen kunnen jullie in de praktijk integreren en hoe? Vanuit hier kun je vol vertrouwen en met nieuwe energie vooruit!