Gezinsbehandeling

We kijken bij Take your time out niet alleen naar het kind, maar ook naar de omgeving. Dat noemen we het systeem. In het systeem zitten de ouder(s), broertje(s) en zusje(s). Maar ook bijvoorbeeld de juf of meester, de huisarts of de voetbaltrainer. Als iedereen die dichtbij staat weet wat het kind helpt, bereiken we samen meer.

Lees ook: Wat doet een vaktherapeut?

Hieronder lees je wat er allemaal mogelijk is voor het gezin.

Ons aanbod:

Opvoeden is niet altijd makkelijk. Er is geen kant-en-klare handleiding voor jouw kind. Dus leer je door het te doen. Als je kind hulp nodig heeft en extra aandacht vraagt, kan dat intens zijn voor het hele gezin. Daarom bieden we ook gezinsondersteuning.

Wat is gezinsondersteuning? 

Wanneer je onze hulp nodig hebt bij de opvoeding, bekijken we welke vorm daar het beste bij past. Gezinsondersteuning doen we op onze locatie of eventueel bij jullie thuis. De vaktherapeut is hier altijd bij betrokken. Zo helpen we jullie als gezin samen groeien op een manier die bij jullie past!

Tijdens de gezinssessies draait om spel en plezier. Je gaat samen met (een deel van) het gezin, de gezinsondersteuner en de vaktherapeut iets leuks doen, bijvoorbeeld voetballen of tikkertje. Dit helpt jullie om elkaar beter te begrijpen en dichter bij elkaar te komen.

Wat is een gezinssessie?

Tijdens de gezinssessie komen verschillende thema’s voorbij. Denk aan samenwerken, opkomen voor jezelf, grenzen aangeven, ruimte geven en nemen en emoties leren uiten. De gezinsondersteuner kan na gezinssessie helpen om de ervaringen uit het spel mee te nemen in de thuissituatie.

Voor wie?

Een gezinssessie helpt gezinnen…

  • die graag meer plezier willen maken samen
  • waar veel ruzie is

Brussen, dat staat voor broers en zussen. De Brussenclub is er voor broertjes en zusjes van kinderen die speciale aandacht nodig hebben.

Wat is de Brussenclub?

In de Brussenclub zitten kinderen zoals jij, met een broertje of zusje dat extra aandacht nodig heeft. Zij snappen heel goed hoe moeilijk dat soms voor je is. De Brussenclub komt elke maand 2 uur bij elkaar. Je leert hier hoe je omgaat met je broertje of zusje en kan jouw verhaal vertellen, daar is alle aandacht voor.

Voor wie?

De Brussenclub is er voor broers en zussen van kinderen die extra aandacht of begeleiding nodig hebben. Het helpt je als je…

  • het moeilijk vindt om aandacht te vragen
  • wilt leren hoe je met emoties omgaat
  • denkt dat niet iedereen je begrijpt

Heeft je broertje of zusje autisme? Dan is dat thuis soms best pittig. Wij begrijpen dat en daarom hebben we een brussentraining autisme ontwikkeld. Brussen staat voor broers en zussen.

Wat is brussentraining autisme?

We leren je in deze training hoe je omgaat met je broer of zus. In een groep met andere brussen bespreek je wat er gebeurt, hoe je je daarbij voelt en wat je eraan kan doen.

Voor wie?

De brussentraining autisme is er voor broers en zussen van kinderen met autisme. We geven de training voor 2 leeftijdsgroepen: 8-12 jaar en 12-17 jaar. We komen 8 keer bij elkaar. Daarnaast zijn er ook 4 bijeenkomsten met je ouder(s).